Sanatate

Andrei Baciu: Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2

Un studiu britanic publicat în revista medicală „The Lancet” arată că persoanele imunizate în schemă completă cu serurile Pfizer-BionTech și AstraZeneca-Universitatea Oxford au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta a noului coronavirus, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV.

Totodată, oficialul a precizat că, în România, au fost depistate deja 35 de persoane infectate cu varianta indiană a SARS-CoV-2.

Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2, spune Andrei Baciu

„Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală «The Lancet» arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus. Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului. Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2. (…) Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!”, a scris Andrei Baciu, luni, pe Facebook.

sursa