Sanatate

Apel la populatie! Nelu Tataru avertizeaza: „O sa avem triplare a cazurilor pe zi”

Ministrul Sanatatii avertizeaza populatia din Romania, Nelu Tataru anunta si roaga romani sa respecte masurile impuse de autoritatii, deoarece vestiil nu sunt bune in viitorul apropiat, relateaza spynews.ro.

Numarul infectatilor de COVID-19 a crescut spulberator de la o zi la alta, acest lucru este extrem de trist, arata statisticile in Romania.

În acest context, când pragul infectărilor zilnice a trecut de 300, Nelu Tătaru continuă să facă un apel la populație, pentru că viitorul nu sună deloc bine.

”Suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4.

Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a declarat ministrul Sănătății, scrie Digi24.ro.

”Acela va fi momentul în care vom avea o problemă.

Nu suntem la acel moment, acum gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate”, a mai spus Nelu Tătaru.