Scitech

ATENȚIE, nu vei mai putea folosi telefonul dacă ai această CARTELĂ în el!

ATENȚIE, nu vei mai putea folosi telefonul dacă ai această CARTELĂ în el!Mare atenție! Nu vei mai putea folosi telefonul mobil dacă ai această cartelă în telefon. Este lege și trebuie să rezolvi totul urgent. Firmele de telefonie mobilă sunt obligate, la rândul lor, să facă aceste modificări.

Modificare de proporții pentru cei cu acest tip de cartele în telefonul mobil. Totul trebuie finalizat până în luna august a anului viitor. Toți cei cu cartele preplătite din România trebuie identificați.
Firmele trebuie să le înregistreze acestora datele personale, inclusiv ale celor care le-au cumpărat înainte de 1 ianuarie 2020, moment din care cartelele preplătite nu se vor mai vinde fără buletin.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2019, firmele de telefonie mobilă trebuie, până cel mai târziu în 31 august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite vândute în țara noastră. Pentru asta, firmele trebuie să colecteze de la toți deținătorii de cartele preplătite o serie de date personale, inclusiv o copie a unui act de identitate.
Este vorba despre două categorii de posesori de cartele preplătite, respectiv de cei care au cartele obținute înainte de 1 ianuarie 2020, dată de la care cartelele se vor vinde numai pe baza buletinului, și de cei care le obțin după această dată, scrie Capital.

După 1 septembrie 2020, cei ce nu și-au dat datele personale la cumpărarea de cartele preplătite nu le vor mai putea folosi. Firmele de telefonie mobilă vor fi obligate să nu le mai furnizeze acestora servicii de telefonie. Practic, le vor bloca cartelele.
OUG nr. 62/2019 este cea care condiționează cumpărarea de cartele telefonice preplătite de furnizarea unor date personale. De la 1 ianuarie 2020, cei ce vor să cumpere cartele preplătite vor trebui să transit firmei de telefonie mobile numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu, dar și o copie a actului de identitate.

Această măsură nu va viza doar persoanele fizice, ci și firmele. Și în cazul acestora se vor colecta, atunci când cumpără cartele preplătite, date precum denumirea, sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală, dar și datele personale ale reprezentantului firmei.

Mai mult, utilizatorii de cartele telefonice preplătite sunt obligați să anunțe operatorul de telefonie mobilă atunci când pierd sau le este furată o cartelă preplătită.

sursa