Actualitate

Au fost tinuti sclavi in chinuri si umilinte

Caz ingrozitor la Berevoiesti in Maramures, in localitatea Recea, anchetatorii au gasit mai multe persoane chinuite si tinuti inchisi ca niste sclavi, iar asta s-a intamplat multi ani, relateaza spynews.ro.

Vecinii din aceea zona stiau ce se intampla.

„La data de 4.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a localității Bozânta Mică, județul Maramureș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, au transmis procurorii DIICOT.

Exclusivitate la Digi24, cei care stiau ce se intampla au recunoscut de oamenii rapiti din strada si chinuiti groaznic, ii puneau la lucru fara sa le dea bani, si nu numai, mai mult iau batut decat sa fie platiti.

”Îi băteau aici și vai de capul lor ce le făcea! Fără mâncare, fără nimic, dormeau în grajd acolo cu animalele.”, a spus unul dintre vecini pentru Digi24.

Situația a durat timp de ani de zile, până ieri, atunci când cazul a fost descoperit. Situația este alarmantă, mai ales că în urmă cu mai mulți ani un astfel de caz asemănător s-a întâmplat și în localitatea Berevoiești, județul Argeș, acolo unde mai multe familii de rromi au sechestrat pe o perioadă lungă mai mulți oameni pe care i-au suspus la grele suferințe.