Politica

AUR: „Dumitru Focșa a fost exclus din partid și trebuie să demisioneze din Parlament”

AUR a anunțat că a finalizat ancheta internă ce-l privea pe deputatul Dumitru Focșa și a decis excluderea acestuia din partid. Formațiunea susține că Focșa trebuie să demisioneze din Parlament. Deputatul și-a agresat soția, apoi a dat vina tot pe ea.
„Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar”, a transmis AUR
AUR i-a cerut apoi lui Focșa să demisioneze din Parlament: „Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”.

Partidul a mai transmis că „respinge ferm orice formă de violență domestică”.
Deputatul Dumitru Focșa și-a agresat soția în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, apoi a dat vina pe crizele de „gelozie extremă” pe care le-ar fi avut aceasta. Femeia a depus plângere la Poliție.

„Însă, puseurile de gelozie ale soției erau tot mai apăsătoare, fapt ce mă împovăra și mă destabilizau tot mai rău în activitatea mea. Aproape toate aceste puseuri de gelozie ale soției, erau urmate de „fuga la mama” spre a se aduna sau reculegere, spunea ea”, a scris Focșa într-o postare pe Facebook.

El a mai susținut că a văzut la soția sa „o dorință a ei de a se răzbuna pe mine, intrând în casa unui pesedist pentru ajutor. Soția acestuia fiind în Biroul OL PSD Lumina”.

sursa