Scitech

Autentificarea Apelurilor FCC, Termen Limită: 30 iunie 2021

Implementarea Urgentă a Protocolului Anti-Apeluri Frauduloase: FCC Impune Furnizorilor Termen Limită Până la 30 iunie 2021

Marți, Comisia Federală de Comunicații (FCC) a anunțat noi reguli cu privire la autentificarea apelurilor, impunând tuturor furnizorilor de telefonie să implementeze protocolul STIR/SHAKEN până la 30 iunie 2021. Inițiativa vine ca răspuns la creșterea apelurilor automate frauduloase și își propune să ofere o soluție eficientă. Președintele FCC, Ajit Pai, a impus acest termen limită pentru a accelera eforturile furnizorilor în direcția adoptării rapide a protocolului.

Deși AT&T și T-Mobile au implementat complet sistemul STIR/SHAKEN, alți operatori au făcut progrese parțiale sau nu au acționat deloc. Ordinul FCC solicită tuturor furnizorilor de servicii de voce să finalizeze și să pună în aplicare această tehnologie în porțiunile Internet Protocol (IP) ale rețelelor lor în termenul stabilit.

Legea TRACED, aprobată de Congresul SUA anul trecut, a ridicat sancțiunile împotriva firmelor care efectuează apeluri automate frauduloase. Aceasta oferă sancțiuni de până la 10.000 de dolari pentru fiecare apel și permite aplicarea pedepselor fără avertisment. Cu toate acestea, regulamentul FCC nu specifică sancțiuni pentru nerespectarea termenului limită.

Implementarea STIR/SHAKEN este văzută ca o măsură esențială pentru combaterea apelurilor nedorite și a fraudelor, însă există îngrijorări cu privire la eficacitatea măsurilor impuse și la aplicarea sancțiunilor împotriva operatorilor care nu respectă termenul limită impus de FCC. Calea către eliminarea completă a apelurilor automate frauduloase este încă plină de provocări, iar reglementările actuale reprezintă un pas important în această direcție.