Sanatate

Avertismentul ANPC: Atenţie ce cozonaci cumpăraţi de Sărbători!

Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează asupra cozonacilor cumpăraţi din supermarketuri. Aceştia ar putea conţine chimicale care pot fi periculoase pentru sănătate scrie romaniatv.net
Atenţie ce cozonaci cumpăraţi de Sărbători! Pentru că sunt nelipsiţi de pe masa românilor de Crăciun, ANPC ne avertizează să fim atenţi ce cumpărăm din magazine.
În preajma sărbătorilor, unele dintre preparatele considerate nelipsite de pe mesele românilor de pretutindeni sunt cozonacii. Dacă în trecut se punea un accent deosebit pe prepararea cozonacului în mod individual, ‘în casă’, astăzi, având în vedere dezvoltarea locaţiilor tip patiserii, consumatorul apelează tot mai mult la serviciile acestora.

Unul dintre motivele pentru care acesta preferă achiziţionarea produsului din comerţ în detrimentul variantei tradiţionale se referă la faptul că reprezintă o variantă facilă, care scuteşte consumatorul de efortul preparării în sine. Cu toate acestea, cumpărătorul poate omite aspecte importante în ceea ce priveşte produsul”, se spune într-un comunicat transmis de ANPC.