Extern

Brexit va crește costurile lanțului de aprovizionare cu alimente, avertizează grupurile de afaceri

Birocrația Brexit va crește probabil costurile lanțului de aprovizionare cu alimente, a avertizat Federația pentru Alimente și Băuturi.

Aceste costuri vor fi fie transferate consumatorilor, fie absorbite de comercianții cu amănuntul, a spus grupul industrial.

Alte organisme de afaceri au avertizat cu privire la posibilele deficiențe în supermarketurile din Irlanda de Nord și la costuri mai mari pentru producători.

Cabinetul a declarat că lucrează îndeaproape cu întreprinderile pentru rezolvarea problemelor.

Directorul executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi, Ian Wright, le-a spus parlamentarilor că vor fi costuri pe termen scurt și lung pentru „reproiectarea” lanțurilor de aprovizionare.

Vor exista costuri suplimentare ale lanțului de aprovizionare cu alimente din cauza mai multor documente, a declarat miercuri Wright pentru Viitoarea relație cu Comitetul Uniunii Europene

„Cu excepția cazului în care tranzacția se schimbă într-un mod semnificativ, vom vedea re-proiectarea a aproape toate lanțurile de aprovizionare UE-Marea Britanie și GB-NI în următoarele șase până la nouă luni”, a spus Wright.

„Pe termen scurt vor exista costuri și timp pierdut pentru ca aprovizionarea să ajungă la rafturi, iar pe termen lung vor exista costuri și modificări și schimbări destul de semnificative la modul în care producătorii din Marea Britanie și UE interacționează atunci când produc un produs „, a spus el.

Faptul că aceste costuri vor fi transferate consumatorilor a fost o decizie pentru comercianții cu amănuntul, a spus un purtător de cuvânt al FDF.

„Producătorii de alimente și băuturi operează de obicei pe marje restrânse și având în vedere provocările pe care mulți le întâmpină din cauza închiderii sectorului ospitalității, nu va fi posibil să se absoarbă pur și simplu costurile adăugate care vor rezulta din întreruperea frontierei și noile bariere netarifare” a spus purtătorul de cuvânt.

Camioanele fac coadă la Dover
IMAGINI COPYRIGHTGETTY IMAGINI
Dl Wright a criticat birocrația cu care se confruntă acum membrii săi atunci când încearcă să exporte din Marea Britanie către UE.

El a folosit exemplul unei companii care obișnuia să completeze documentele necesare în termen de 3 ore, dar acum le dura 5 zile.

El a spus că guvernul a încheiat un acord cu Uniunea Europeană prea târziu pentru ca companiile de alimente și băuturi să se pregătească pentru noile reglementări care au intrat în vigoare la sfârșitul anului 2020.

Probleme cu porturile
Porturile britanice s-au confruntat cu o serie de presiuni în ultimele luni, inclusiv din noile sisteme Brexit și din criza coronavirusului.

Presiunea asupra porturilor pentru companiile care fac comerț cu Uniunea Europeană se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți, a adăugat dl Wright.

În prezent există aproximativ 2.000 de camioane pe zi care traversează Dover și Calais, când în mod normal sunt 10.000.

El a adăugat că traficul dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda este, de asemenea, foarte ușor, astfel încât sistemele existente nu au fost încă testate complet.

Felixstowe
IMAGINI COPYRIGHTGETTY IMAGINI
„Întreruperi la supermarket”
Consorțiul de vânzare cu amănuntul britanic a avertizat cu privire la posibilele deficiențe ale unor produse în supermarketurile din Irlanda de Nord.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la British Retail Consortium, a declarat că ar putea fi de așteptat întreruperi semnificative pentru supermarketurile care transportă produse din Marea Britanie în Irlanda de Nord începând cu luna aprilie, cu excepția cazului în care guvernul se ocupă de faptul că va ajunge perioada de grație a certificatelor de sănătate la export. un sfarsit.

În prezent, există o perioadă de grație de trei luni din partea UE, care exceptează certificarea completă pentru toate produsele de origine animală.

Problemele de aprovizionare pentru supermarketurile NI sunt „depășite”
BMP spune că remarca problemei dinților este o „insultă”
BSupermarketurile solicită acțiuni privind aprovizionarea cu alimente NI
„Irlanda de Nord este o problemă specială, nu există nicio îndoială cu privire la aceasta și o problemă specială pentru supermarketurile din Marea Britanie”, a spus dl Opie. „Dacă nu găsim o soluție viabilă pentru comercianții cu amănuntul în următoarele câteva luni, ne confruntăm cu perturbări semnificative în Irlanda de Nord.”

Dl Opie a adăugat că sistemul pentru comerțul dintre Marea Britanie și UE nu este creat pentru lanțurile de aprovizionare de supermarketuri la timp.

Avertismentul costurilor producătorului
Există, de asemenea, un număr mare de întreprinderi mici producătoare care se ocupă direct de UE și care se confruntă cu costuri suplimentare, potrivit Stephen Phipson, director executiv al Make UK.

„Avem … aproximativ 50.000 de producători, care comercializează doar cu UE”, a spus el. „Afacerile lor sunt înființate pentru a face parte din lanțurile de aprovizionare just-in-time înapoi și înainte de-a lungul Canalului.”

El a spus pentru ei că comerțul înainte de sfârșitul perioadei de tranziție Brexit era intern.

„Nu a existat niciodată hârtie, nu a existat niciodată cerința de a face lucruri precum calculele regulilor de origine, deci nu a existat o evidență în acest sens”.

Domnul Phipson a dat exemplul unei mici afaceri din Huddersfield care fabrică lentile cu LED-uri pentru mașini din industria auto italiană.

„Pentru ei este vorba doar de livrarea la timp, deci orice fel de documente vamale, calcule ale regulilor de origine, pentru ei este foarte dificil. Ei operează cu marje mai mici [de profit], deci operează de obicei cu o marjă de 4% , așa că, de îndată ce începeți să adăugați această birocrație în ea, se adaugă. ”

„Bunuri care curg”
Cabinetul a declarat că acordul Brexit a fost „primul AG de liber schimb.
sursa