Extern

Canada vrea să investeasca în Centrala de la Cernavodă

Canada oferă României un sprijin financiar semnificativ pentru finalizarea Reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Construcția acestor două reactoare CANDU-6 va adăuga 1.400 de megawați la capacitatea energetică a României și va contribui la furnizarea unei surse de energie sigure și fără emisii.

Această colaborare este un exemplu de cooperare internațională importantă în domeniul energiei nucleare și reflectă legăturile istorice și tehnologice dintre cele două țări.

Este, de asemenea, un pas semnificativ în direcția dezvoltării energiei nucleare în România, care poate juca un rol esențial în diversificarea sursei de energie și asigurarea securității energetice a țării.

Este important să se asigure gestionarea corespunzătoare a acestor proiecte, inclusiv aspectele legate de siguranța nucleară, mediu și transparența financiară, pentru a se asigura că aceste reactoare vor contribui la dezvoltarea durabilă a României și la furnizarea de energie electrică de înaltă calitate.