Advertoriale

Cât de necesare sunt într-adevăr suplimentele alimentare pentru sănătatea ta?

Într-o lume inundată de informații contradictorii legate de nutriție, este dificil să discernem adevărul în privința suplimentelor alimentare. Dar de ce ar trebui să ne bazăm pe ele? Sunt cu adevărat necesare pentru o sănătate optimă? Descoperă câteva motive pentru care ar trebui să incluzi în dieta ta suplimentele alimentare de care ai nevoie.

Provocările unei alimentații moderne – devin tot mai dese

Suntem cu toții conștienți de faptul că în ultimii ani alimentele nu ne mai oferă nutrienții de care organismul nostru are nevoie. Consumăm tot mai mult fast-food, care, deși este gustos, este adesea încărcat cu grăsimi nesănătoase, zahăr sau diverși aditivi nocivi. De asemenea, lumea devine tot mai industrializată. Prin urmare, a crescut poluarea și toxinele din aer. Pentru a gestiona astfel de situații și pentru a le combate, avem nevoie de suport nutrițional. Prin suplimente alimentare, reușim să oferim organismului antioxidanții și substanțele nutritive de care are nevoie.

De asemenea, manipularea genetică a plantelor, deși vizează îmbunătățirea acestora, de cele mai multe ori creează legume fără gust, care își schimbă doar culoarea, greutatea și rezistența la raft. În plus, utilizarea în exces a îngrășămintelor chimice pentru a ține dăunătorii la distanță, nu fac altceva decât să epuizeze nutrienții din sol, lucru ce va afecta calitatea alimentelor. Astfel de alimente deși au valori nutriționale, acestea sunt mai scăzute, privând corpul de aportul zilnic de nutrienți.

Rolul suplimentelor alimentare în menținerea sănătății

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, alimentele consumate nu ne mai oferă nutrienții necesari. Astfel, devine tot mai greu să îi asigurăm organismului ajutorul de care are nevoie. Suplimentele alimentare, fie că administrăm vitamine și minerale sub formă de capsule, fie că preferăm să consumăm suc de noni sau de aloe vera, ne vor ajuta să compensăm nutrienții pierduți. Atunci când alimentația sănătoasă este greu de întreținut, acestea asigură aportul necesar de vitamine și minerale. Există suplimente cunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății unor aspecte specifice, cum ar fi sănătatea inimii, sănătatea creierului sau sănătatea articulațiilor. Acestea pot fi utile în funcție de nevoile și preocupările individuale ale fiecărei persoane.

În fiecare zi, corpul este expus la o varietate de toxine din mediul înconjurător.  De la poluarea aerului până la substanțele chimice din produsele de curățenie, organismul trebuie să facă față unor provocări tot mai mari. Pentru a-l proteja, un duo perfect îl reprezintă suplimentele alimentare cu rol antioxidant și o crema hidratanta pentru a proteja tenul și pielea.

Persoanele active au nevoie de mai mulți nutrienți pentru recuperarea energiei. Dacă ești activ fizic sau ai obiective specifice de fitness, suplimentele alimentare îți vor oferi sprijin suplimentar pentru recuperare, performanță și construirea masei musculare. Trebuie menționat că nu doar activitățile fizice au nevoie de o sursă suplimentară de nutrienți. Ci și stresul mental. Atunci când ești stresat, se epuizează rezervele de nutrienți ale organismului. Suplimentele ce conțin magneziu, lecitină, Ginko Biloba, vitamina B3 sau B1, oferă un impuls de energie și vitalitate, eliminând stresul și îmbunătățind calitatea vieții în general.

Așadar, de ce să iei suplimente? Pentru că pot fi o modalitate eficientă prin care se pot compensa deficiențele nutriționale, combate efectele negative ale mediului si susține o stare de sănătate optima. Fiindcă o bună parte a alimentelor achiziționate din magazine nu oferă aportul adecvat de vitamine, administrarea de suplimente a devenit astăzi un pas necesar pentru menținerea sănătății.