Sanatate

Cât timp va mai fi obligatoriu masca? Nelu Tătaru: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, vine cu declaratii in aceasta pandemie de COVID-19 in Romania, spune ca se afla in scadere, iar acest lucru ne arata ca mergem spre masurile de relaxare, relateaza spynews.ro.

Acesta a declarat in ce priveste si obigatia a purta mastile de protectie.

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă.

Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru la un post tv.
Nelu Tătaru a anunțat că, dacă măsurile sunt respectate, în funcție de evoluția pandemiei s-ar putea renunţa și la obligativitatea măștilor de protecție.

„Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a precizat Nelu Tătaru.

„Rămâne ca împreună cu INSP, cu Centrul Naţional de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă. Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii.

În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a mai spus ministrul Sănătății.