Showbiz

Cătălin Botezatu, Înfruntând Moartea

Cătălin Botezatu, Înfruntând Moartea: Experiența Tulburătoare a unei Operații Complicate în Turcia

Cătălin Botezatu, cunoscut creator de modă și personalitate TV, a dezvăluit recent detalii cutremurătoare despre calvarul său medical trăit anul trecut, în urma unei intervenții chirurgicale complexe suferite în Turcia. Problemele de sănătate au pus la încercare rezistența și determinarea celebrului designer, care a reușit însă să depășească cu bine această încercare scrie romaniatv.net

În urma unor investigații medicale de rutină, Botezatu a fost diagnosticat cu o formă specială de apendicită, necesitând intervenție chirurgicală imediată. Cu toate acestea, o descoperire ulterioară în timpul operației a adus un șoc neașteptat: o tumoare ascunsă în spatele apendicelui, care deja avansase periculos. În ciuda riscului iminent pentru viață, Botezatu a povestit într-o emisiune TV experiența sa dureroasă și miraculoasă.

A fost o tumoare ascunsă în spatele apendicelui, pe care am descoperit-o întâmplător în Turcia, pentru că eu acolo îmi fac analizele. Totul a fost perfect, filmam la o altă emisiune și spuneam că simt așa niște înțepături, dar nu deranjant. Mi-a zis atunci cineva să mă bage la un ecograf și când am intrat la acest ecograf mi-au zis că am o formă specială la apendic. Am și râs.. păi puteam eu să am un apendic normal? Mi-au zis să mă operez, dar nu am vrut pentru că aveam prezentări în România. Am venit aici, mi-am scos apendicul, dar în momentul în care l-am scos, am descoperit această tumoare, care era ascunsă în spatele apendicului. O tumoare nașpa. Am trecut și prin România prin niște lucruri de care nu vreau să-mi mai aduc aminte, n-aș trimite pe nimeni în România.”, a mărturisit Botezatu.

Desfășurându-se sub semnul incertitudinii și al riscului extrem, intervenția chirurgicală a fost una dintre cele mai dificile și periculoase din viața designerului. Aflat în pragul morții, Botezatu a suferit o hemoragie internă severă în urma operației, unde aproape că și-a pierdut complet sângele. Cu toate acestea, intervenția promptă a medicilor din Turcia, care au optat pentru o tehnică chirurgicală avansată, a reușit să-i salveze viața.

Am plecat imediat la Istanbul. Când m-au văzut în ce hal eram… Eram pe moarte, ca să spun sincer. Am făcut o operație extrem de periculoasă. Am fost printre primii oameni din lume care au făcut o astfel de operație tip hipec. Eu la trei zile după operație am avut neșansa, din cauza unor chestii, nu mai vorbim, mi-a explodat o drenă, am făcut o hemoragie internă, în câteva ore s-a scurs tot sângele din mine efectiv. Norocul a fost că unul dintre medicii americani care mă operaseră stătea aproape, a venit repede. Era duminică, ora 5 dimineață, spitalul era gol. Intrasem în fibrilații, nu aveam voie cu inima, frisoane, nasol de tot. Nu mai puteam să rezist. Inima îmi rezista maxim 3 ore.”, a mai spus Botezatu.

Cu toate că experiența a fost extrem de traumatică, Botezatu a remarcat și latura pozitivă a acestei trăiri, observând că povestea sa a inspirat sute de oameni și le-a oferit o nouă șansă la viață.

Operația a durat 6 ore și 3 minute. A fost ceva rău, nu că aș fi simțit… După operație îmi venea să-mi rup pieptul, așa de rău a fost, dar datorită acestor oameni am supraviețuit. Mă mândresc cu faptul că această operație a salvat mulți români, mi-au scris sute de oameni, cărora li s-a spus că în România vor muri.”, a continuat el.

Cu toate că a fost o încercare dificilă și extrem de periculoasă, Cătălin Botezatu a reușit să depășească cu bine acest episod al vieții sale și continuă să inspire prin forța sa de caracter și reziliență.