Politica

Ce legătură are liderul AUR cu serviciile secrete rusești

Președintele partidului AUR, George Simion, a vorbit duminică seară, în exclusivitate, la România TV, despre așa-zisa întâlnire dintre el și agentul serviciilor secrete rusești care ar fi avut loc în urmă cu mai bine de 10 ani, la Cernăuți.
George Simion aruncă bomba! Ce legătură are liderul AUR cu serviciile secrete rusești. Liderul AUR neagă acuzațiile lansate de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, potrivit cărora, în anul 2011, s-a întâlnit la Cernăuți, cu un reprezentant la serviciilor secrete rusești.
Odată spun ei că în anii studenției mele aș fi fost la Cernăuți și la Cernăuți m-am văzut cu șeful unei rezidențe, aceiași dezinformare ventilată și acum vreo două săptămâni. Am venit și acum două săptămâni și v-am spus: Nu s-a întâmplat acest lucru!

De fiecare dată când am fost la românii din Cernăuți, români pe care Klaus Iohannis nu i-a vizitat niciodată, m-am văzut doar cu românii din Cernăuți, cu comunitatea românească care este discriminată, care nu are dreptul la școli, nu are dreptul la biserică. Și pentru faptul că am luat apărarea acestor români, că am vorbit despre adevărul istoric, că am vorbit despre canalul Bâstroe și nelegiuirile pe care Ucraina le face pe Canalul Bâstroe, că acum vorbesc și cineva trebuie să ia apărarea agricultorilor români, poate că lucrurile astea i-au deranjat pe cei care ventilează propaganda oficială”, a declarat George Simion
Întrebat dacă există imagini care să dovedească că s-a întâlnit cu agentul FSB, președintele AUR a răspuns: ”Eu eram un copil pe vremea aceea. Vă dați seama ce interes au aveau serviciile rusești să se întâlnească cu mine. Ce să facă? Să mă racoleze? Nu m-am văzut cu nimeni! Eu vorbesc limba română și engleză. Cu cine m-am văzut la Cernăuți am poze, sunt publice, am făcut filmări. Am participat la parada portului popular românesc. Este exclus așa ceva! Spun unii că ar trebui să dezmintem, ce să dezmintem? Bandele putiniste G4, care fac serviciul lui Putin în chestiunea asta. Noi suntem un partid, suntem al doilea partid din România care pune serios problema drepturilor românilor, pune România pe primul loc, nu cum fac unii, ba apără Rusia, ba apără Germania, ba apără America, fiecare cu stăpânii lor. Noi punem România pe primul loc și nu suntem racolați nici de CIA, nici de Mosad, nici de FSB”.

George Simoin a vorbit și despre interdicția de a intra Ucraina până în 2024, pe care a pus-o pe seama faptului că a deranjat regimul de la Kiev.

Vorbesc despre niște realități, iar ei dacă nu știu să își facă prieteni, pentru că Ucraina a primit foarte mult ajutor din partea României. Românii și-au deschis casele, au găzduit refugiați ucraineni, iar ăsta este răspunsul Ucrainei. Pentru că vorbesc despre România Mare, România dodoloață, vcare este o realitate istorică spre deosebire de Ungaria mare care nu a existat niciodată, sigur că am deranjat. Pentru că am vorbit despre masacrul de la Lunca, despre masacrul de la Fântâna Albă pe care l-am comemorat și normal că deranjăm”, a mai spus Simion.