Actualitate

Ce spune ANAF despre ,,taxa COVID” la terase și restaurante: ca taxă, e ilegală, ca serviciu suplimentar, nu

Ce spune ANAF despre ,,taxa COVID'' la terase și restaurante ca taxă, e ilegală, ca serviciu suplimentar, nu
Ce spune ANAF despre ,,taxa COVID” la terase și restaurante ca taxă, e ilegală, ca serviciu suplimentar, nu

ANAF a anunțat că așa-numita ,,taxă COVID”, inclusă în nota de plată de mai multe localuri, nu are o bază legală. Pe de altă parte, managerii le-o solicită clienților, ca și cost al unui seviciu suplimentar.
Anunțul a venit după ce în spațiul virtual a apărut o notă de plată în care a fost inclusă ,,taxa COVID”, în valoare de 5 lei de persoană. Administratorul localului a confirmat autenticitatea documentului pentru economica.net și a afirmat că s-a inspirat din modelul deja existent în alte țări, inclusiv în Statele Unite. Patronul a mai afirmat că și în România sunt terase, restaurante, dar și cabinete stomatologice care includ costurile suplimentare ale măsurilor de distanțare socială și dezinfectare contra COVID-19 în notele de plată ale clienților.
În replică, surse din ANAF au precizat că o asemenea taxă nu are niciun suport legal. „Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”.

sursa.