Actualitate

Cherecheş a fost încarcerat în penitenciarul din Augsburg

Cătălin Cherecheș a fost prezentat judecătorului din Germania. S-a hotărât încarcerarea imediată a acestuia. Cherecheş a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen.
Potrivit informațiilor din presa germană, din Augsburg, poliția l-a arestat pe primarul condamnat al orașului Baia Mare din România. Cătălin Cherecheș, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Apoi a fugit. Ulterior, autoritățile române au emis un mandat european de arestare.

Pe 27 noiembrie 2023, Parchetul din München a aflat că persoana căutată se află în zona München. Prin urmare, autoritățile germane au inițiat măsuri de observare și monitorizare a telecomunicațiilor, care au permis stabilirea locului persoanei, pe 28 noiembrie 2023 și au făcut posibilă arestarea în jurul orei 18.30 în zona gării principale din Augsburg.

Urmează să se ia o decizie cu privire la extrădarea persoanei în cauză. Durata procesului de extrădare nu poate fi încă evaluată. Acest lucru depinde în mare măsură de faptul dacă persoana urmărită este de acord cu așa-numita extrădare simplificată, potrivit presei germane.

În România, autoritățile spun că fostul primar – Cătălin Cherecheș va putea fi adus în țară în 10 zile, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Dacă acesta consimte la predare și va fi de acord să revină în România, termenul va fi unul scurt, 10 zile. În caz contrar, decizia cadru prevede un termen de 60 de zile.

sursa