Extern

Medic din Germania, judecat pentru vaccinarea cu Pfizer

Un doctor din oraşul german Augsburg a fost concediat de la un centru de vaccinare şi a fost adus în faţa instanţei după administrarea unui vaccin împotriva coronavirus la un copil cu vârsta de 9 ani.
Poliţia bavareză a declarat marţi că au fost deschise proceduri împotriva unui medic din Germania sub suspiciunea de vătămare fizică rezultată din neglijenţă şi membrii personalului la centru vor fi interogaţi cu privire la incident.

Fata de 9 ani şi-a însoţit tatăl la centru pentru vaccinare. Un avocat de la centrul de vaccinare a declarat că respectivul medic a apreciat în mod greşit că copilul era un pacient cu risc ridicat care avea nevoie de vaccin şi că incidentul a fost un eşec individual din partea medicului, fapt ce a stârnit polemici în Germania.
În Germania, numai copiii cu vârste de peste 12 ani pot fi vaccinaţi cu BioNTech /Pfizer. Producătorul vaccinului efectuează în prezent studii clinice cu privire la limita vârstei de vaccinare. Anterior, la finalul săptămânii trecute, Comisia Permanentă pentru Vaccinare din Germania (STIKO) a transmis că argumentele în favoarea vaccinării copiilor de peste 12 ani nu sunt suficiente şi ezită să dea o recomandare în acest sens. „Toate rezultatele sunt de așa natură încât cu siguranță nu se poate obține un argument în favoarea unei vaccinări generale a tuturor copiilor sănătoși„, spunea Thomas Mertens, directorul acestei autorităţi.

sursa