Extern

China: Incendiu la magazin,39 de morți și 9 răniți

În orașul Xinyu din provincia Jiangxi, China, un incendiu devastator a distrus un magazin stradal, provocând o tragedie cu 39 de persoane decedate și 9 rănite. Focul a izbucnit într-un etaj subteran al magazinului, iar echipajele de intervenție au fost imediat mobilizate pentru a salva vieți. Încă se fac eforturi pentru eliberarea persoanelor blocate, iar răniții au fost transportați la spital pentru tratament scrie romaniatv.net

Fumul dens s-a ridicat deasupra zonei, iar imagini șocante au surprins momentul în care flăcările au înghițit clădirile de pe bulevardul Tiangongnan. În acest context, autoritățile locale și naționale depun toate eforturile pentru limitarea pierderilor umane și materiale.

Președintele chinez Xi Jinping a emis un apel urgent pentru intensificarea măsurilor de prevenire a accidentelor și asigurarea siguranței populației. Tragedia din Xinyu marchează cel mai recent incident mortal din China, iar aceste evenimente au generat o creștere a preocupărilor legate de siguranța publică.

Această situație survine într-un context în care China a fost afectată de mai multe incendii grave în ultimul an, inclusiv incidente în școli care au adus la pierderea de vieți. Îngrijorările cresc în legătură cu necesitatea unor măsuri preventive mai riguroase și cu gestionarea adecvată a situațiilor de urgență.

Echipele de pompieri și salvare continuă să acționeze în zonele afectate, iar investigațiile pentru stabilirea cauzelor acestui tragic eveniment sunt în curs. Comunitatea locală și națională împărtășește durerea pierderilor și așteaptă măsuri ferme pentru a preveni asemenea tragedii în viitor.