Politica

Cîţu despre PSD: „Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat duminică, referindu-se la creşterea economică a României, că „elimină toate scenariile apocaliptice ale PSD”, ale cărui proiecte populiste „pot arunca România în haos economic„.
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat „Despre creşterea economică”, în care afirmă că „sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei”.

România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ„, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

sursa