Politica

Coaliția de guvernare a dezbătut acordarea a două tipuri de vouchere pentru români

Guvernul are în plan adoptarea unui nou proiect menit să sprijine cetățenii vulnerabili, există discuții care vizează acordarea a două tipuri de vocuhere pentru români: pentru alimentele de bază și pentru elevii care provin din familii cu venituri mici.
Guvernanții poartă discuții referitoare la noi măsuri de sprijin pentru elevii care provin din medii defavorizate.

Potrivit sursei citate, pe masa coaliției ar exista deja un proiect care presupune acordarea de vouchere în valoare de 30 de euro, pentru copiii ale căror familii au venitul net lunar extremde mic.

Vocherele ar urma să fie oferite timp de 7 luni, însă vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de rechizite, haine sau alimente.
Pe lista guvernanților s-ar mai afla, potrivit g4media.ro, și acordarea de vocuhere în valoare de 50 de euro, pentru cumpărarea alimentelor de bază.

De ele vor putea beneficia, din două în două luni, familiile cu un venit net lunar mai mic de 600 de lei, familiile cu un venit minim garantat, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei.
Suma totală a acestor vocuchere, care este estimată la 690 de milioane de euro, ar urma să fie finanțată din fonduri europene.

sursa