Scitech

Conturile de Social Media pentru Copiii Sub 14 Ani interzise

Florida Interzice Conturile de Social Media pentru Copiii Sub 14 Ani: O Măsură de Protecție sau O Limitare a Libertății?

Guvernatorul Ron DeSantis al statului Florida a semnat recent un proiect de lege care a stârnit multe dezbateri – interzicerea minorilor sub 14 ani să aibă conturi pe rețelele de socializare. Această mișcare vine în contextul unor eforturi similare din alte state, care au fost contestate în instanță scrie romaniatv.net

Potrivit noilor reglementări din Florida, minorii de 14 și 15 ani pot avea conturi pe platforme precum Facebook și TikTok doar cu acordul explicit al părinților. În plus, toți utilizatorii de social media din stat trebuie să prezinte documente de identitate pentru a-și verifica vârsta.

Ron DeSantis a justificat această măsură, numită House Bill 3, declarând că rețelele de socializare pot afecta negativ copiii în diverse moduri și că această lege oferă părinților mai multă capacitate de a-și proteja copiii.

Cu toate acestea, decizia Floridei face parte dintr-un trend mai amplu al unor state de a impune restricții severe asupra rețelelor sociale, cum ar fi Facebook sau TikTok. Îngrijorările legate de impactul acestor platforme asupra sănătății mintale a tinerilor și de rolul lor în propagarea conținutului explicit au dus la adoptarea unor legi similare în state precum Arkansas și Ohio.

Cu toate acestea, aceste măsuri au întâmpinat opoziție în instanță, iar unele au fost contestate. De exemplu, în California, o lege privind confidențialitatea digitală a copiilor a fost supusă unor astfel de contestații.

Întrebarea rămâne dacă aceste restricții reprezintă o măsură necesară de protecție a copiilor sau dacă ele limitează libertatea de exprimare și accesul la informație pentru tineri. Oricum ar fi, este clar că legislația privind mediul digital continuă să fie un teren controversat și plin de provocări.