Actualitate

DNA cere majorarea pedepsei de 6 ani de închisoare primite de Elena Udrea în „Gala Bute”. Decizia definitivă, în două săptămâni

DNA cere majorarea pedepsei de 6 ani de închisoare primite de Elena Udrea în “Gala Bute”. Decizia definitivă, în două săptămâniLa ultimul termen din dosarul „Gala Bute”, procurorul DNA a cerut magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să majoreze pedepsele tuturor implicaţi din dosar, inclusiv sentinţa primită pe fond de Elena Udrea, 6 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, procurorul DNA a cerut şi condamnarea singurului inculpat achitat în primă instanţă, fostul ministru Ion Ariton, arătând că există probe care îl găsesc vinovat.
Elena Udrea nu a fost prezentă la termenul de miecuri, când au avut loc pledoariile finale, aceasta fiind judecată în lipsă după ce a fugit în Costa Rica. Din cauza acestei lipsei, avocatul Elenei Udrea a cerut judecătorilor ca aceasta să fie audiată prin video-conferinţă.

După finalizarea pledoariilor finale ale inculpaţilor şi avocaţilor săi, completul de cinci judecători de la Înalta Curte va rămâne în pronunaţare. Magistraţii vor da decizia finală în acest dosar în cel puţin 2 săptămâni.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.
Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

B1.ro