Actualitate

Elena Udrea: L-am văzut pe Liviu Dragnea la nişte întâlniri pe la….

Elena Udrea: L-am văzut pe Liviu Dragnea la nişte întâlniri pe la….Elena Udrea se disociază într-o postare pe Facebook de Liviu Dragnea şi dosarul Tel Drum. Invocând nişte informaţii că s-ar încerca implicarea ei în dosar pe vremea când era ministru al Dezvoltării, ea spune că a vorbit public despre nereguli cu fonduri europene la firma Tel Drum. Mai mult, Udrea susţine că la vremea respectivă nu-l cunoştea personal pe Liviu Dragnea, pe care însă îl vedea la evenimente restrânse la vila SRI K2, stând de vorbă cu Laura Codruţa Kovesi.
„De cand cu acuzatiile cu Tel Drum, nu am comentat nimic la adresa lui Dragnea, considerand ca i se intampla ce merita. Dar constat o strategie prin care niste lichele securiste incearca sa ma amestece in dosarul Tel Drum, care a executat o lucrare de drumuri in Teleorman din fonduri europene gestionate de MDRT cand Dragnea era presedinte CJ, iar eu eram ministru. Imi amintesc foarte bine si cei care sunt acum pusi sa execute planul de a ma amesteca cu Dragnea (este simplu sa-i vedeti pe securistii stiuti care au posibilitatea sa graiasca public) trebuie doar sa dea un search pe Google ca sa vada ca eu am facut tot scandalul cu “neregulile” gasite la acest proiect, eu l-am dat exemplu public si am cerut sanctiuni, am dat interviuri si am vorbit cu cei de la Bruxelles, chiar daca ulterior specialisti in fonduri europene au zis ca noi, cei de la minister, am gresit sau exagerat.

Ba chiar pornind de la Tel Drum si inca trei pe care le aveam atunci pe lista cu proiecte carora urma sa li se aplice corectii, EU am inventat „declaratia obligatorie sub proprie raspundere de incompatibilitate” data de beneficiarii de fonduri europene, acceptata la Bruxelles ca sa se deblocheze sumele alocate Romaniei. DE LA MINE au preluat apoi toate ministerele modelul si fiecare si-a rezolvat astfel problema la Comisia Europeana.

Si daca e cumva adevarat ca avocatul securist Enache in intelegere cu procuroarea vietii vrea sa il puna pe Murgeanu, cel care se ocupa de fonduri europene in minister in caliate de Secretar de Stat, sa spuna ca eu l-am pus sa vorbeasca cu Dragnea, sau sa-l ajute sau orice, le fac plangere penala.

In plus, dragilor, eu nu il cunosteam pe Dragnea la vremea aceea, il vazusem doar la niste intalniri pe la K2 unde el vorbea cu Kovesi… nu cu mine.

Ca urmare, securistilor, terminati cu prostiile si puneti mana pe carte, sa fiti in stare sa faceti niste dosare care sa tina in fata judecatorilor, nu sa manipulati amestecand pe toata lumea, ca sa nu se mai inteleaga nimic!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Liviu Dragnea are un nou dosar la DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru fapte săvârşite în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi două infracțiuni de abuz în serviciu. Alături de Liviu Dragnea sunt urmărite penal şi alte opt persoane, între care angajaţi Tel Drum şi funcţionari din cadrul CJ Teleorman.

Romaniatv.net