Sport

Drama prin care a trecut Adrian Mutu

Puțini sunt cei care știu că Adrian Mutu nu a trecut tot timpul numai prin momente roz.

Fostul mare fotbalist român a trăit o adevărată dramă acum ceva timp, atunci când fiul lui și al Alexandrei Dinu, Mario, a fost operat pe cord deschis, după ce medicii i-au găsit o afecțiune la inimă.

Adrian Mutu și Alexandra Dinu au trecut printr-un adevărat coșmar, imediat după ce au divorțat.

Fiul lor, Mario, pe vremea respectivă având numai 11 ani a fost operat pe cord deschis, după ce medicii au descoperit că are o afecțiune la inimă.

Operaţia a fost necesară după ce lui Mario i s-a descoperit o afecţiune la inimă, a declarat mama copilului pentru publicaţia italiană Gente, la momentul respectiv.

Acum că totul a trecut, vreau să vorbesc despre asta. Pentru a lansa un apel părinţilor care nu cunosc ce probleme au la inimă şi care, în tăcere, afectează sănătatea copiilor noştri. Şi pentru a lansa o campanie de prevenire. Eu nu mi-am dat seama de nimic. Pediatrul lui, la o vizită de rutină, a simţit un murmur la inimă…M-a sfătuit să-i fac o electrocardiogramă, unicul test care permite descoperirea acestei probleme. Şi cred, şi voi lupta pentru asta, că acest test să fie obligatoriu pentru toţi copiii„, a declarat Alexandra Dinu pentru Gente
Conform fostei soţii a fotbalistului, Mario avea o problemă des întâlnită la copii, un defect septal.

De obicei, acastă afecţiune se rezolvă prin microchirurgie, însă, pentru că nu a fost posibil în acest caz, fiul fotbalistului român a fost supus unei operaţii pe cord deschis.
I-am explicat lui Mario că această operaţie era necesară pentru a avea o inimă de mare sportiv, iar apoi la rândul lui să le spună altor copii care au aceeaşi problemă cum să se vindece. Acum am o misiune: să promovez o fundaţie care să se ocupe de probleme cardiace la copii, pentru a informa şi preveni„, a mărturisit Alexandra.

Evz.ro