Sanatate

Efectul Coca-Cola asupra organismului

Efectul Coca-Cola asupra organismului. Ce se întâmplă de fapt în corpul tău în primele 60 de minute după ce ai consumat băutura. Coca-Cola este băutura ta preferată? Ei bine, dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să citești neapărat acest material! Un nou experiment arată ce se întâmplă în corpul tău, la doar o oră după ce ai savurat o doză.

Probabil ați mai auzit că sucurile acidulate pe care le consumăm atunci când ne este sete reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea organismului nostru. Din cauza cantității semnificative de zahăr se poate ajunge într-un timp scurt la obezitate, diabet de gradul doi sau distrugerea danturii.

Și cum nimic nu îți vine să crezi până nu vezi, un farmacist din Marea Britanie, Niraj Naik, s-a decis să facă un experiment care arată ce efect are Coca-Cola în organismul nostru, la doar o oră după ce consumăm o doză de 330 de ml. Până să vă prezentăm rezultatele, iată ce cantitate de zahăr conține o astfel de doză: 7,25 lingurițe. Da, ai auzit bine! Deși nu ne dăm seama de acest lucru, deoarece întreaga băutură este o „combinație magică”.
Ce se întâmplă de fapt în corpul tău în primele 60 de minute după ce ai consumat băutura
Revenind la studiu farmacistului, Niraj Naik, acesta a arătat ce efecte are această băutură asupra organismului nostru, la doar o oră după ce am consumat-o. Astfel, avem următoarele date:

După 10 minute
Un număr de circa zece lingurițe de zahăr, asta înseamnă doza maximă recomandată pe zi pentru un adult, își face apariția în organismul nostru.

După 20 de minute
Nivelul zahărului din sânge crește atât de mult, încât se poate ajunge la o criza de insulină. De asemenea, ficatul va transforma zahărul în grăsime.

După 40 de minute
Cofeina ia contact cu organismul, iar pupilele se dilată, iar presiunea sângelui crește. Ficatul distribuie zahărul în circularea sângelui în sistemul circulator. Corpul nu mai simte oboseala acum.

După 60 de minute
Efectele sunt uluitoate! Organismul produce mai multa dopamină și stimulează centrii nervosi ai plăcerii din creier.

În 60 de minute
Vei simți nevoia să urinezi, iar acest lucru va provoca eliminarea calciului, magneziului și zincului care în mod normal ar fi ajuns în oase. De asemenea, în organism se produce o scădere a glicemiei și este posibil să revină starea de oboselă.
sursa