Sanatate

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zi de zi Coca-Cola

Sucurile acidulate, cu zahăr, coloranți și diverși îndulcitori trebuie evitate, potrivit medicilor. Totuși, dacă sunt consumate ocazional, în cantități mici, nu prezintă un pericol pentru sănătate. Altfel, dacă se abuzează de ele, pot distruge organele, în ritmul picăturii chinezești.
Pe termen lung, consumul de Coca-Cola poate distruge corpul uman. Iată ce schimbări se pot produce:

Cancer – Acidul benzoic din componența băuturii funcționează ca un catalizator atunci când intră în contact cu acidul ascorbic – vitamina C și cu ionii de metal, cum ar fi fierul sau cuprul, pentru a forma o substanță chimică cunoscută sub numele de benzen, care e cancerigenă.
Boli cronice – Consumul de 350ml de pe zi de sucuri care nu sunt naturale potențează apariția diabetului, hipertensiunii arteriale, hipercolesterolemiei, obezității, potrivit unui studiu american.

Apariția fracturilor – Consumul „sucului negru” este asociat cu scăderea densității osoase și o creștere a frecvenței fracturilor osoase, atât la copii cât și la adulți. Fracturile mâinii și ale antegrațului sunt cele mai frecvente, la copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, publicul ce consumă de altfel cel mai des astfel de băuturi nocive.

Probleme dentare – Băuturile carbogazoase favorizează eroziunea smalțului și apariția cariilor dentare, din cauza conținutului mare de zahăr și a acidității ridicate, informează OMS. Toate aceste situații pot conduce la pierderea mult mai rapidă a dinților.

În plus, în cazul persoanelor cu insensibilitate la cofeină, există riscul apariției de gastrită și ulcer, creșterea tensiunii arteriale și apariția acneei.

sursa