Politica

Există riscul major să se ajungă la alegeri anticipate

Ludovic Orban a lansat un nou avertisment colegilor din PNL, partid aflat într-un puternic declin, pe fondul guvernării Cîțu și al conflictelor interne.

În opinia lui Ludovic Orban, din cauza declinului PNL și a ascensiunii tuturor celorlalte partide, s-ar putea ajunge în curând la alegeri anticipate, după demiterea lui Cîțu.

Vreau să atrag atenția colegilor mei din partid că pentru prima oară există condițiile politice parlamentare pentru organizarea alegerilor anticipate. La ora actuală, cu excepția, PNL, care a scăzut drastic în ultiemle 3 luni, celelalte formațiuni care anunță susținerea pentru moțiunea de cenzură, toate înregistrează în sondajele de opinie scoruri mai bune decât în 6 decembrie și este posibil să-și dorească alegeri anticipate.
Pentru prima oară există cu adevărat condițiile poltilice parlamentare care să poată să ducă la anticipate. Dacă se joacă cu focul, cu desemnarea unor premieri care să nu aibă capacitatea să formeze majoritate parlamentară, există riscul major să se perpetueze criza și să se ajungă la alegeri anticipate. Soluția pe care am susținut-o încă de dinainte de congres este refacerea coaliției de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

sursa