Extern

Finul lui Traian Băsescu, luat pe sus de forţele de ordine-Dorin Chirtoacă a sărit să-l bată pe Igor Dodon

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, finul lui Traian Băsescu şi în prezent membru al partidului AUR, a încercat să blocheze marșul organizat duminică în capitala Republicii Moldova, de Partidul Socialiștilor și de Partidul Comuniștilor.
Reprezentanţii AUR, între care şi Dorin Chirtoacă, s-au aliniat într-un rând în fața coloanei de manifestanți a socialiștilor și comuniștilor și au întins un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din Chişinău, pentru a bloca marșul la care au participat peste 20.000 de susținători ai stângii.

La un moment dat, Dorin Chirtoacă a sărit violent către liderii celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin, care mergeau liniştiţi în mijlocul manifestanţilor. Chirtoacă și ceilalți reprezentanți ai AUR au fost luaţi pe sus de forţele de ordine şi nu au apucat să se apropie de cei doi foşti preşedinţi ai Republicii Moldova.
Protestatarii AUR s-au plâns că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorul în picioare.

sursa