Politica

Florin Cîțu: A rămas că ministrul Finanțelor va prezenta luni în coaliție o formă de buget

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, va prezenta luni la nivelul coaliției de guvernare o formă a proiectului de buget pentru anul 2022, a precizat președintele PNL, Florin Cîțu, care spune că așa s-a convenit în cadrul unei discuții de acum două zile.

A rămas că ministrul Finanțelor va prezenta luni în coaliție o formă de buget, spune Florin Cîțu (PNL)
„Partidul Național Liberal este în Parlament, vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget, nu am văzut nicio variantă de buget. (…) Avem un Guvern, în primul rând, care funcționează și implementează măsurile din programul de guvernare. Bugetul, când o să avem o variantă prezentată de Ministerul Finanțelor, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu știu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine”, a declarat liderul liberalilor, miercuri, la Parlament, răspunzând la întrebările reporterilor.

Întrebat dacă în ședința de miercuri coaliția va discuta și despre buget sau doar despre împărțirea funcțiilor de prefect, Florin Cîțu a adăugat: „Bugetul, luni. Nu avem o variantă de buget astăzi, nu cred că o să fie astăzi prezentată. S-ar putea să mai discutăm despre ordonanțe sau ceva de genul acesta”.
Întrebat dacă Adrian Câciu a promis că va veni luni cu o formă de buget, Florin Cîțu a confirmat: „Așa a rămas, acum două zile am discutat. A rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget”.

Premierul Nicolae Ciucă declarase săptămâna trecută că dorește ca proiectul de buget să fie aprobat până la 24 decembrie.

„Am discutat cu domnul ministru Câciu, o să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, afirma premierul, pe 3 decembrie.

sursa