Actualitate

Focar de COVID-19, la Poliția Capitalei: 10 angajați de la Serviciul Furturi Auto, testați pozitiv

Zece angajați ai Serviciului Furturi Auto din Poliția Capitalei, testați pozitiv pentru COVID-19

Primul polițist a primit confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2 pe 26 mai, iar a doua zi au fost testați pozitiv încă doi colegi ai acestuia.

Între timp, polițiștii care au intrat în contact cu cei infectați au intrat în izolare.

Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, zece colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii, pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc„, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Capitalei.

Reprezentanții DGPMB mai precizează că în continuare e află sub monitorizare medicală întreg personalul instituției, care urmează să fie testat pentru infecția cu noul coronavirus.

De asemenea, Poliția Capitalei menționează că „în toate situaţiile, cazurile au fost raportate în regim de urgenţă, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări„.

sursa