Extern

Fostul șef al serviciilor secrete din Bulgaria, arestat pentru braconaj

Dimităr Gheorghiev, fostul șef al Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) din Bulgaria a fost arestat pentru braconaj, după cum anunță publicația bulgară Mediapool.

El a fost reținut în cursul serii de marți, alături de președintele Clubului de Fotbal „Tigrii bistriţeni”, Serghei Taşkov, dar și un angajat al DANS.
Cei trei au fost reținuți în urma unei sesizări cu privire la acte de braconaj, petrecute la o fermă de vânătoare din orașul Simitil.

Prinși cu patru puști și un porc ucis
Din primele informații publicate în presa bulgară și citate de G4media, în mașina cu care au mers la vânătoare cei trei au fost găsite patru puști și un porc ucis.

În urmă cu câteva săptămâni, Gheorghiev a părăsit postul, după venirea la putere a Guvernului interimar de la Sofia. El susține că a fost înlăturat din funcție, din cauza activității DANS împotriva spionilor ruși din Bulgaria.

Pe de altă parte, ministrul bulgar de Interne a precizat, la acel moment, că fostul șef Gheorghiev era în concediu, precizând că vrea să evite o demitere.

sursa