Politica

George Simion: „Guvernul Ciucă trebuie să ia o măsură drastică, pentru care nu e pregătit”

Nicu Marcu, președintele ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a refuzat să se prezinte în fața Parlamentului, după ce a fost chemat să dea explicații despre haosul din industria polițelor RCA.

George Simion, președintele AUR, susține că gestul oficialului care încasează lunar 12.000 de euro este o sfidare la adresa românilor.

De asemenea, deputatul l-a criticat aspru pe premierul Nicolae Ciucă.
Președintele AUR, George Simion, este revoltat. Deputatul susține că după City Insurance urmează falimentul Euroins, ceea ce va determina o nouă explozie a prețurilor la polițele RCA.

Măcar pe cei de la ASF i-au chemat USR-iștii (n.r. – în Parlament), dar problema e aceeasi, dezastrul din piața asigurărilor, se prefigurează un nou faliment, a unei companii care are peste 30% din piață. A spus-o și președintele Camerei Deputaților.
Mie mi se pare că ASF nu și-a făcut treaba la timp, iar acum avem nevoie de o decizie curajoasă a statului român. Decizia cu plafonarea e suficientă pentru ieșirea din mandat a oficialilor ASF. Trebuie luată activele de la principalul jucător de pe piața de asigurări”, a declarat George Simion, în emisiunea lui Victor Ciutacu.
Nicu Marcu trebuie să dea explicații cu privire la ceea ce a spus Marcel Ciolacu, ceea ce știu tot ceea ce știu toți din instituția lor, să evite falimentul până în octombrie, când li se termină mandatele.

Tocmai de aceea, domnul Ciucă trebuie să acționeze, trebuie să ia o măsură drastică, pe care nu e pregătit să o ia: să preia activele acestui jucător de pe piața de asigurări (n.r. – Euroins), pentru a nu aștepta să intre panica în piață”, a concluzionat George Simion.

sursa