Scitech

HMD Global lansează noul smartphone Nokia 8

HMD Global, compania care deține licența de comercializare a telefoanelor sub brandul Nokia, a lansat un telefon mult așteptat. Noul Nokia 8 aduce clienților un procesor performant, un sistem foto de invidiat alături de un design clasic regăsit în noile modele de telefoane disponibile în portofoliul companiei.

Nokia 8 este telefonul de top care se alătură produselor Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6, modele lansate în acest an. Dispozitivul folosește aceeași linie de design regăsită în modelele amintite mai sus și rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android dezvoltat de Google.

Specificațiile tehnice sunt foarte bune iar designul folosit este unul clasic. Pe spate este amplasată camera foto duală iar pe partea frontală puteți observa lipsa marginilor laterale și designul ușor curbat pe ambele părți.

Speciifcații tehnice Nokia 8
Noul telefon folosește procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835 alături de 4GB capacitate a memoriei RAM și 64GB spațiu intern de stocare extensibil cu până la 256GB prin folosirea unui card microSD. Acesta folosește un sistem de răcire din grafit care ajută la o mai bună disipare a căldurii emise de procesor și pentru a-l proteja de temperaturile înalte.

Ecranul are diagonala de 5,3 inci și afișează o rezoluție Quad HD de 2560×1440 pixeli iar bateria folosită are capacitatea de 3.090 mAh. Alte detalii tehnice mai includ un port USB de tip C, tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0 și sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat fără modificări ale interfeței.

La nivel foto, dispozitivul folosește un sistem dual pentru camera foto principală cu un senzor RGB de 13MP și un senzor monocrom tot de 13MP. Senzorul RGB are apertura de f/2.0 și dispune de funcții pentru stabilizarea optică a imaginii iar senzorul monocrom ajută utilizatorul la captarea fotografiilor în alb și negru, la fel ca pe telefoanele Huawei P9 și Huawei P10.

O altă funcție interesantă este oferită de pachetul software pentru camera foto care permite utilizatorilor să facă streaming pe Facebook Live sau YouTube Live direct din aceasta.

Conform informațiilor disponibile, noul telefon de top Nokia 8 va ajunge pe piețele Europene la un preț de aprocimativ 600 de euro începând cu luna Septembrie.

Techcafe.ro