Scitech

Se pare că producătorii de telefoane precum Google, Nokia și LG nu doresc Snapdragon 865 de la Qualcomm

Companiile au un motiv întemeiat pentru a merge cu celelalte opțiuni ale Qualcomm
Qualcomm a ales să ofere toate vânzările sistemului său de înaltă performanță Snapdragon 865 cu un modem X55 5G, care se îndepărtează producătorii de telefoane departe de tradiția de a folosi cea mai recentă și cea mai mare platformă mobilă în noile lor telefoane.

Producătorii favorizează în schimb o abordare care să le permită să reducă costurile și, prin extensie, îi permite să evite creșterea prețurilor la telefon.
Când Qualcomm a luat decizia ciudată de a părăsi un modem integrat de pe platforma sa mobilă Snapdragon 865 , mulți au fost încurcați să vadă acest lucru provenind de la aceeași companie care a revendicat anterior eficiența energetică dintr-un design monolitic, fără a menționa mai puțin spațiu necesar în interiorul telefonului.

În ultimii ani, gigantul de siliciu a făcut presiuni pentru adopția 5G în felul său, 5G fiind integrat în SoC-uri inferioare precum Snapdragon 765 / 765G.

Pe de altă parte, producătorii care doresc cel mai puternic cip din interiorul telefoanelor lor trebuie să tuseze suplimentar pentru modemul separat X55 5G, chiar dacă intenționează să realizeze o versiune 4G pentru telefon.

Așa cum a menționat Ars Technica, producătorii nu sunt atât de interesați să își facă telefoanele emblematice chiar mai scumpe decât sunt deja, mai ales acum când piața este saturată și vânzările încetinesc.
Acest lucru este evident din rapoartele că viitoarea G9 ThinQ de la LG va veni cu Snapdragon 765 mai ieftin, care are conectivitate 5G încorporată în el, o mișcare care ar răspunde HMD și smartphone-ul său Nokia 8.3 .

Dezvoltatorii XDA au găsit referințe pentru viitoarele Pixel 5 și Pixel 5 XL ale Google, care par să indice o abordare similară în saltul chipset-ului premium Qualcomm.

Se presupune că viitoarele iPhone 5G de la Apple vor veni cu modemuri Snapdragon X55, fără a alege decât să obții creativitate despre utilizarea spațiului limitat din interiorul telefoanelor.

Dar, probabil, producătorii de Android au o alegere mai ușoară și asta este să meargă cu un SoC mai lent, care simplifică designul telefoanelor lor și astfel le economisește bani în acest proces.

Cu toate acestea, Qualcomm avansează cu un nou modem X60 5G , mai rapid decât X55, dar pune aceeași întrebare: de ce ar deranja producătorii să se ocupe de hardware-ul cu putere care le crește costurile atunci când pot sacrifica un pic de performanță pentru o afacere mult mai bună.