Politica

Ilie Sârbu, Socrul lui Victor Ponta, Numit în Consiliul de Administrație al Romsilva

Ilie Sârbu, socrul fostului premier Victor Ponta și fost ministru al Agriculturii, a fost numit în Consiliul de Administrație al Romsilva, potrivit unui ordin semnat de ministrul Mircea Fechet pe 23 noiembrie 2023 scrie realitatea.net

Acesta va primi lunar aproximativ 7.300 de lei pentru această funcție. Ilie Sârbu a ocupat anterior funcții importante, printre care cea de vicepreședinte al Curții de Conturi și ministru al Agriculturii în două mandate diferite (2000-2004 și 2008-2009).

De asemenea, Sârbu a fost implicat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în 2014, legat de fraudarea Romsilva împreună cu alte persoane precum Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

Totuși, în 2018, procurorii DNA au dispus clasarea dosarului în privința lui Ilie Sârbu, invocând lipsa de probe suficiente pentru susținerea acuzațiilor.

Sârbu a avut venituri semnificative, inclusiv salariu, pensie și pensie specială de fost parlamentar, conform ultimei sale declarații de avere de la Curtea de Conturi.