Actualitate

Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș

Un incendiu puternic a izbucnit marți dimineața, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. A fost activat planul roșu de intervenție, iar 41 de persoane au fost evacuate. Din primele informații, flăcările au pornit într-unul dintre saloane.

Incendiul ar fi pornit după ce un pacient internat a dat foc unei saltele. Din primele date, toți pacienții internați au fost evacuați la timp și nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. 41 de persoane au fost evacuate
Din informațiile oferite de către purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, 41 de persoane aflate în pavilionul cu pricina au fost evacuate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pacienții evacuați nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. La nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție.
„Incendiul a fost anunțat la ora 07:17, în această dimineață. Am fost anunțați despre producerea unui incendiu într-un salon aflat la parterul unui pavilion care aparține spitalului de psihiatrie din Gătaia. La nivelul județului Timiș a fost activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 07:20, iar la fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări de lucru la înălțime, două autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil și șapte echipaje de prim ajutor SMURD”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș pe B1 TV.

Incendiul de la Gătaia a izbucnit într-un salon izolator
La momentul la care pompierii au ajuns la fața locului, flăcările fuseseră deja stinse, iar în salonul izolator în care a pornit incendiul mai existau doar degajări mari de fum. În prezent, autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele și circumstanțele în care s-a produs incendiul.

„Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum. Din acel pavilion au fost evacuate 41 de persoane, din fericire niciun nu a necesitat îngrijiri medicale, iar în urma cercetărilor de fața locului echipajele au constatat că incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator.

În acest moment nu mai există niciun pericol, pompierii efectuează cercetări la fața locului pentru a identifica cauza producerii incendiului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea, pentru B1 TV.