Înregistrările de moarte Covid au fost distruse în toată Europa, în timp ce Londra declară „incident major”

Frustrare în Europa cu privire la ritmul de lansare a vaccinului coronavirus 02:14
Londra (CNN) Europa a intrat în criză vineri, în timp ce mai multe țări s-au confruntat cu un număr covârșitor de cazuri de coronavirus și decese.

Marea Britanie a raportat 1.325 de decese legate de coronavirus vineri, cea mai mare creștere zilnică a deceselor. De asemenea, țara a înregistrat alte 68.053 de infecții, deoarece oficialii din domeniul sănătății se confruntă cu un început mortal până în 2021.
În capitală, primarul Londrei a declarat vineri un „incident major”, avertizând că spitalele din oraș sunt aproape de a fi depășite.
„Situația din Londra este acum critică, odată cu răspândirea virusului scăpată de sub control”, a declarat primarul Sadiq Khan într-un comunicat.
„Numărul de cazuri în Londra a crescut rapid, cu mai mult de o treime de pacienți tratați în spitalele noastre, comparativ cu vârful pandemiei din aprilie trecut.
„Declarăm un incident major, deoarece amenințarea pe care acest virus o reprezintă pentru orașul nostru se află în momentul de criză”, a adăugat Khan. „Dacă nu luăm măsuri imediate acum, [Serviciul nostru național de sănătate] ar putea fi copleșit și vor muri mai mulți oameni”.
La un an de la Wuhan, China închide un alt oraș de 11 milioane de oameni pentru a conține o explozie de coronavirus
La un an de la Wuhan, China închide un alt oraș de 11 milioane de oameni pentru a conține o explozie de coronavirus
Declarația primăriei a spus că în prezent existau 7.034 de persoane în spitalele londoneze cu Covid-19, o creștere de 35% comparativ cu vârful pandemiei din aprilie.
Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat joi că guvernul plasează „resurse suplimentare” în Londra și în alte părți ale Angliei, unde NHS se află sub „cea mai semnificativă presiune”.
Oficialii britanici din domeniul sănătății se luptă, de asemenea, să facă față noii variante a virusului care a fost detectat pentru prima dată în țară, pe măsură ce se răspândește în public.
Această tulpină pare să se răspândească mai ușor decât altele, dar nu există dovezi că este mai mortală sau că provoacă boli mai severe.
De asemenea, Germania a raportat cea mai mare cifră zilnică de morți a pandemiei, cu 1.188 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Recordul anterior a fost de 1.129 pe 30 decembrie.
Țara, care a fost lăudată pentru gestionarea primului val de pandemie, se află în prezent într-un blocaj național strict, care a fost prelungit până la 31 ianuarie.
Asistenții medicali lucrează la pacienții din UCI din Spitalul St George din Tooting, sud-vestul Londrei.
Asistenții medicali lucrează la pacienții din UCI din Spitalul St George din Tooting, sud-vestul Londrei.
Criza coronavirusului se adâncește și în Irlanda, unde oficialii din domeniul sănătății au declarat că sunt profund îngrijorați de o creștere accentuată a cazurilor, cu 6.521 de infecții înregistrate doar joi.
Tony Holohan, medicul șef al țării, a declarat că peste 44.000 de noi infecții au fost înregistrate în Irlanda în ultimele două săptămâni, potrivit RTE – aproximativ o treime din toate cazurile confirmate de la începutul pandemiei.
Holohan a declarat că noua variantă britanică a contribuit la creșterea.
Irlanda și-a înăsprit măsurile de blocare miercuri, închizând șantierele și școlile din toată țara. O excepție a fost făcută pentru studenții din ultimul an din cauza examenelor la școală.
„Suntem într-o luptă împotriva unui virus mortal și în continuă schimbare”, a declarat miercuri liderul irlandez Micheál Martin pe Twitter. „Blocarea pe care o introducem astăzi este concepută pentru a reflecta acea realitate simplă și simplă”.
OMS solicită măsuri mai stricte
În timp ce guvernele se luptă să vaccineze oamenii și să facă față vârfului de iarnă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat măsuri mai intensificate pentru a face față tulpinii din Marea Britanie.
„Cu o transmisibilitate crescută și o gravitate similară a bolii, varianta face … alarmă: fără un control sporit pentru a încetini răspândirea, va exista un impact sporit asupra unităților de sănătate deja stresate și sub presiune”, a declarat joi directorul OMS Europa, Hans Kluge.
OMS solicită măsuri mai intensificate pentru combaterea variantei coronavirusului din Marea Britanie
OMS solicită măsuri mai intensificate pentru combaterea variantei coronavirusului din Marea Britanie
„Aceasta este o situație alarmantă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile sociale și sociale de sănătate pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă în unele țări”, Kluge adăugat.
Kluge a cerut, de asemenea, țărilor „să atenueze această povară făcând tot ce pot pe
ntru a reduce transmisia și a spori vigilența pentru a identifica orice noi variante”.
Varianta britanică a fost acum detectată în 22 de țări din regiunea europeană a OMS.
sursa

Citește și: Rafila propune schimbări în salarizarea medicilor: „Trebuie să rupem pisica”

Lasă un răspuns