Sanatate

Inventia momentului care salveaza omenirea. Masca topeste COVID-19 la 70 grade. Ucide virusul. Pretul..

S-a inventat masca care topeste virusul COVID-19, prin caldura generataa la curentul electric, cu un simplu incarcator de telefon, relateaza a1.ro.

Specialistii din Israel spun ca acest proces de a dezinfecta, dureaza cam 30 de minute.

Aceasta masca nu se poate folosi in timpul conectari la incarcator, spune profesorul Yair Ein-Eli, care conduce tot grupul de cercetare de la Universitatea Technion din Haifa.

Masca cu suport USB, care se conecteaza la energie electrica, cu un incarcator de telefon, care acesta se incalzeste fibrele de carbon, pana ajunge la 70 de grade Celsius, atat cat lupta cu virusul pentru al distruge.
Potrivit lui Ein-Eli, măştile de unică folosinţă, la mare căutare la nivel mondial în timpul crizei sanitare, nu sunt economice şi nici prietenoase cu mediul înconjurător.
”Ele trebuie să fie reutilizabile şi prietenoase, iar aceasta este soluţia noastră”, a spus el.
Profesor Allon Moses, specialist în boli infecţioase la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, a declarat că o expunere de jumătate de oră la o t încălzirea repetată poate ”dăuna hârtiei sau materialului măştii şi distruge în viitor capacitatea acesemperatură de 70 de grade Celsius distruge ”fără îndoială” coronavirusul.

El a atras atenţia, însă, căteia de protecţie împotriva bolii”.
”Putem garanta până la câteva zeci de cicluri, fără niciun risc”, a spus el.