Extern

Italia permite copiilor să iasă din case, după trei săptămâni de carantină

Italia permite copiilor să iasă din case, după trei săptămâni de carantină
Italia permite copiilor să iasă din case, după trei săptămâni de carantină

Italia, cea mai afectată țară europeană de coronavirs, începe să relaxeze măsurile de restricție.

Ministerul de Interne a anunțat că minorii pot ieși de miercuri din casă, cu condiția să fie însoțiți de un adult, iar plimbarea în aer liber să se facă în apropierea reședinței.

O măsură similară s-a luat și în privința persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități.

Schimbările vin la cererea ministrului Elena Bonetti și a câtorva medici pediatri, care și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului că minorii nu au mai ieșt în aer liber de mai bine de trei săptămâni.

În acest sens, Corriere della sera a publicat în acest weekend o scrisoare semnată de experți, psihologi, părinți, artiști și educatori din Lombardia, prin care se solicita autorităților să permită copiilor să iasă din locuințe timp de o oră pe zi.

Circulara emisă de ministrul italian de Interne nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Guvernatorii din Lombardia și Campania critică această decizie, pe care au descris-o drept un act iresponsabil, scrie repubblica.

De altfel, trebuie reamintit faptul că autoritățile italiene iau în discuție prelungirea carantinei până la începutul lunii mai.

Guvernul de la Roma a raportat marți seară că potrivit datelor transmise de autoritățile de la Roma, numărul infectărilor cu COVID-19 a rămas constant în ultimele zile.

Spre exemplu marți, numărul îmbolnăvirilor semnalat în 24 de ore a fost de 4.053, la fel ca în zilele precedente, bilanțul de la debutul epidemiei ajungând la 105.792 de cazuri de coronavirus.

De asemenea, numărul deceselor nu a mai atins pragul de 1.000, bilanțul total fiind de 12.428 de morți.

Numărul total al îmbolnăvirilor plasează Italia pe locul 2 în lume, după Statele Unite, care au raportate peste 170.000 de infectări. În schimb, după numărul deceselor, Italia este pe primul loc.

La nivel mondial au fost confirmate peste 872.000 cazuri de COVID-19, din care 184.500 de persoane vindecate și 30.868 cazuri critice. 43.270 au murit.

În România, cel mai recent bilanț indică 2.460 de cazuri de contaminare. 85 de oameni au murit.

sursa