Sanatate

Ivermectină. Medicamentul care ar putea trata infecția Covid poate afecta grav inima și chiar provoca moartea.

Ivermectina poate afecta grav inima
Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor şi Autoritatea Sanitar-Veterinară trag semnale de alarmă cu privire la medicamentul minune care circulă acum peste tot. Cele trei instituții-cheie au lansat aproape simultan avertismente către pacienţi şi doctori. Medicamentele pe bază de ivermectină nu sunt aprobate în România şi nici în Europa.

Ivermectina poate fi folosită legal numai ca antiparazitar. Pentru Covid-19, studiile clinice au început abia acum, vor dura cel puțin două luni, după care urmează concluziile și eventual o propunere de aprobare. Este nevoie de studii clinice şi evaluări succesive pentru a fi considerate eficiente şi sigure. Administrate la om, pot afecta grav inima și chiar provoca moartea, potrivit stirileprotv.ro.

Ivermectina poate afecta grav inima! Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară le-a reamintit medicilor că, până atunci, pot elibera rețete cu acest preparat numai pentru animale și doar când tratamentul este oportun.

”Activitatea electrică din inimă este dereglată de acest medicament și pot să apară tulburări de ritm care pot să pună și viața în pericol. De vreme ce nu au recomandare, oamenii nu știu nici ce reacții pot avea. Își doresc o soluție acasă pe care să o adopte fară să ceară sfatul unui medic. Din păcate, există riscul că această medicație să fie excesivă și să dea reacții severe.”, a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager Spitalul M. Nasta.

Ministerul Sănătății arată clar că în cel mai recent protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătății în noiembrie, ivermectina nu este menționată ca medicament eficace în această boală.

Ivermectina poate afecta grav inima! Colegiul Medicilor din București subliniază că ”medicii care profesează în România trebuie să prescrie numai medicamente aprobate”, și că aceasta e singura garanție că tratamentele au fost verificate înainte de a deveni disponibile pentru pacienți.

Billie Eilish Wins Record of the Year Win But Says Megan Thee Stallion Deserves It
Ce a spus Monica Pop despre Ivermectină
În ciuda faptului că tot mai mulți medici români refuză să accepte rezultatele miraculoase ale unui medicament destinat uzului animal, tot mai multe dovezi au demonstrat că Ivermectina ajută considerabil la scăderea mortalității în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Un medic român din Los Angeles, Ion Alexie, a transmis rezultatul ultimelor studii referitoarea la rezultatul tartamentului cu medicamentul Ivermectină. Doctorul a comparat rezulatele primite cu rezultatele Remdesivirului, care în multe alte situații nu ar fi dat niciun rezultat.

”Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus medicul Ion Alexie.

SURSA