Politica

Klaus Iohannis nu-l mai susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis voia ca Nicolae Ciucă, actualul premier interimar și ministrul Apărării, să devină prim-ministru plin.

S-a răzgândit, însă, după ce șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană l-au sunat și i-au sugerat că generalul are o atitudinea cam prea proamericană, or România nu ar trebui să uite că, totuși, e membră a UE.

Așa se întâmplă că Ciucă nu mai e opțiunea lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, susțin surse politice citate de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în emisiunea ”Bună, România!”.

Nicolae Ciucă a fost decorat recent cu Legiunea de Merit, la Ambasada SUA, pentru activitatea ca șef al Statului Major al Apărării.

Decorarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul a anulat, la inițiativa Ministerului Apărării, licitația de 137 de milioane de euro pentru bateriile de coastă, la care se înscrisese doar o companie din Franța. Ciucă a anunțat că vrea să cumpere echipamentele militare din SUA, fără licitație, printr-un contract între cele două guverne, la un preț de circa 200 de milioane de euro.

Aceleași surse mai afirmă că liberalii s-au arătat extrem de deranjați după ce Nicolae Ciucă a schimbat oameni din Guvern, oameni cu funcții-cheie. Ciucă a încetat apoi să mai facă schimbări în Executiv.

sursa