Actualitate

LUCRĂRILE LA NOUL SPAȚIU AL GRĂDINIȚEI ELECTROMAGNETICA, FINALIZATE ÎNTR-UN TIMP RECORD

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU a solicitat finalizarea lucrărilor la noul spațiu al Grădiniței Electromagnetica într-un timp cât mai scurt, având în vedere că unitățile de învățământ ar urma să își reia activitatea și să îi reprimească pe elevi din luna februarie. Grădinița Electromagnetica este aflată într-o zonă rezidențială aglomerată, la intersecția dintre Calea Rahovei și Șoseaua Progresul. Instituția avea înscriși, în anul școlar 2019-2020, 206 preșcolari, funcționând cu 8 grupe: 2 cu program normal și 6 cu program prelungit. Unitatea se confrunta cu fenomenul suprapopulării, înregistrând o medie de 29-31 de preșcolari/grupa de program prelungit. Spațiile în care se desfășura procesul instructiv-educativ, precum și cele conexe (un cabinet medical, bucătărie, sală de mese, magazie de alimente, toalete) erau insuficiente în raport cu numărul de beneficiari.

De asemenea, sălile de grupă erau reduse ca dimensiune și aveau dublă funcționalitate, fiind destinate atât activității didactice, cât și odihnei, necorespunzând astfel normelor în vigoare. Conform normelor sanitare impuse de pandemia COVID 19 grupele de program prelungit nu mai puteau funcționa.
Pentru a soluționa aceste probleme și pentru a veni în sprijinul locuitorilor din Sectorul 5, în conformitate cu prevederile contractului nr. 39/14.04.2020,încheiat între operatorul economic și grădiniță, proprietarul, respectiv S.C. Electromagnetica S.A., a închiriat Grădiniței Electromagnetica, un spațiu situat în Calea Rahovei, nr. 266-268, sector 5, București, corp C38 și 38A (parțial). Spațiul, format din construcții în suprafață desfășurată totală de 1.054 mp și din teren în suprafață de 520 mp, va avea destinația unitate de învățământ preuniversitar de stat, pentru desfășurarea activității Grădiniței Electromagnetica.
În acest context, chiria lunară totală, pe care Grădinița Electromagnetica o va achita către S.C Electromagnetica S.A., va fi de 13.955 EUR, la care se adaugă TVA. Durata contractului este de 5 ani.
Cădirea nouă dispune de 12 săli de clasă din care 6 vor fi alocate grupelor existente de la Grădinița Electromagnetica (6 cu program prelungit), iar 6 săli vor fi alocate pentru înființarea unor noi clase de antepreșcolari. În corpul vechi vor funcționa cele 2 grupe de program normal, cabinet metodic, birouri administrative, arhivă iar blocul alimentar va fi transformat în viitor în sală de festivități.
Acesta este doar un prim pas pe care îl facem în demersul de a suplimenta numărul de locuri în grădinițele din Sectorul 5. Știu că și în școli, dar și în creșe avem aceste probleme. Avem proiecte care prevăd creșterea capacității în creșe, grădinițe și școli. Vrem ca elevii din Sectorul 5 să învețe în cele mai bune condiții. Nu putem finaliza aceste proiecte peste noapte, dar important este că ne apucăm de treabă.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU.