Politica

Ludovic Orban recunoaște că Iohannis nu îl mai vrea la conducerea PNL

Ludovic Orban a admis în premieră, în emisiunea Selectiv, moderată de Dan Bucura, că președintele Klaus Iohannis nu îl mai dorește la conducerea PNL. Întrebat dacă crede că înlocuirea sa din fruntea PNL a fost planul partidului sau cel al preşedintelui Klaus Iohannis, liderul liberal a răspuns: „Şi, şi”.

De asemenea, Ludovic Orban a criticat prezența serviciilor în mai multe sfere, cea politică, economică sau în administrația publică:

Serviciile nu au ce să caute în adminsitrație, în justiție, în zona economică, în zona privată, nu auc e să caute în zona media. De-a lungul timpului au apărut dezvăluiri prin implicare. Să ne aducem aminte declarația generalului Dumbravă, directorul Direcției Juridice, cu câmpul tactic, care exista până la existența unei sentințe într-un proces. A fost o autodezvăluire care dacă ar fi fost adevărat ceea ce a lăsat să se înțeleagă ar fi fost foarte grav. Partidele trebuie să fie atente la orice interferență a unor entități”, a spus Ludovic Orban, în emisiunea Selectiv, cu Dan Bucura.
Ludovic Orban a mai declarat că la negocierile pentru formarea guvernului, în decembrie 2020, a demisionat tocmai pentru a facilita aceste negocieri:

Unul dintre motivele principale pentru care am demisionat a fost tocmai pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția respectivă și pentru a putea să îmi eliberez mâinile la negocieri. În ceea ce privește urgența negocierilor, nu a existat o urgență care s-a datorat demisiei mele. Urgența era determinată de formarea unui guvern înainte de Crăciun.

Dacă nu se investea un Guvern înainte de Crăciun nu puteam adopta toate măsurile care să stopeze creșterile de cheltuieli bugetare care ar fi aruncat bugetul în aer și ar fi făcut imposibilă revenirea într-un spațiu bugetar rațional”,a declarat Ludovic Orban.

sursa