Politica

MAI anunță acțiuni de verificare a transportatorilor de persoane

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor a dispus Poliției Române să înceapă acțiuni de verificare a transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Totul, în contextul cazurilor de dispariție a adolescentelor din Caracal care sunt de negăsit după ce au mers cu mașini de ocazie în oraș, în condițiile în care cursele regulate de transport în comun sunt rare.
Potrivit comunicatului citat, acțiunile au ca scop ”depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane” și sunt vizate ”atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MAI:

Mihai-Viorel FIFOR, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate.
Desfășurate în toată țara, acțiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

sursa