Politica

Marcel Ciolacu îl trage la răspundere pe Florin Cîțu: „Ieșiți la tablă și explicați-ne! Ieri s-a luat o decizie istorică”

Marcel Ciolacu (PSD) îl trage de mânecă pe Florin Cîțu (PNL), după ce 130 de state ale lumii, inclusiv România, au ajuns la un acord asupra unei reforme a impozitării companiilor multinaționale, ce prevede, printre altele, aplicarea unui impozit minim pe profit, de „cel puțin 15%”, potrivit OCDE.

„ACORD ISTORIC PENTRU TAXAREA CU 15% A MULTINAȚIONALELOR! GUVERNUL CÎȚU TACE MÂLC!
#România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional! Executivul condus de „primul economist al țării” – #FlorinCîțu- este… în tăcere!

Domnule premier, ieșiti la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?!

Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial!

Toate s-au aliniat #OECD și #România este printre ele.

Reforma vizează ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea!
Românii – și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia- doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari!

Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?!

#RomâniiTrebuieSăȘtie

#VremTransparență

#CîțuYourSilenceSpeaksVolumes”, a notat Ciolacu pe Facebook.

Multinaționalele, obligate să plătească impozit minim pe profit
Acordul încheiat joi, la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) pentru o reformă a impozitării multinaționalelor prevede două puncte: Primul are în vedere o rată globală de impozitare a profiturilor de cel puțin 15%, iar celălalt, o nouă distribuire între state a drepturilor la impozitarea multinaționalelor.

„După ani de lucrări şi negocieri intense, acest pachet istoric de măsuri va garanta că marile companii multinaţionale plătesc partea lor justă de impozite pretutindeni în lume”, a declarat Mathias Cormann, secretarul general al OECD.

sursa