Politica

Marcel Ciolacu: „Vom Avea Bombe în București”

Premierul Marcel Ciolacu a lansat o avertisment serios cu privire la ascensiunea partidelor extremiste, cu mențiunea specială că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) reprezintă un pericol iminent pentru România. Într-o declarație făcută luni seară, Ciolacu a subliniat necesitatea unei acțiuni rapide din partea forțelor politice democratice pentru a contracara aceste tendințe extreme.

Există un trend crescător extremist. Este un pericol. Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, o criză energetică, cu măsurile de compensare luate târziu, și s-a declanșat un război, cu o criză de securitate majoră„, a avertizat premierul.

Ciolacu a îndemnat la o analiză aprofundată a factorilor care au condus la aceste schimbări și a menționat necesitatea de a face față amenințărilor din partea formațiunilor extremiste care se bucură de o popularitate în creștere. El a sugerat că forțele democratice ar trebui să „facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste„, în loc să se atace reciproc.

Într-o notă critică la adresa liderilor AUR, Ciolacu a adăugat: „Acum vindem știri că vin emigranții, afgani, sirieni, deci există o manipulare. Forțele democratice ar trebui să vină să explice ce se întâmplă.

În replică la acuzațiile aduse de George Simion privind afirmațiile false legate de aderarea României la Schengen, premierul a respins acuzațiile, susținând că liderul AUR răspândește online informații false și alarmiste.

Acest avertisment vine în contextul îngrijorărilor crescânde privind ascensiunea partidelor extremiste în întreaga Europă și subliniază necesitatea unei abordări unitare și preventive din partea forțelor politice democratice pentru a contracara aceste amenințări.