Auto

Modificări Importante în Codul Rutier: Amenzi Crescute pentru Șoferii Care Lasă Motoarele Pornite în Staționare

Șoferii din România se confruntă cu vești proaste în urma unei noi modificări propuse în Codul Rutier scrie romaniatv.net

Cei care aleg să lase motorul mașinii pornit în timpul staționării riscă amenzi considerabile, schimbare menită să îi determine să renunțe la această practică.

Schimbările propuse în regulamentul de circulație au ca scop interzicerea staționării cu motorul pornit, accentuând responsabilitatea civică și protejarea mediului înconjurător. Această inițiativă, denumită „Oprește motorul”, vine ca urmare a campaniei „Aer curat la școlile din București”, desfășurată de Asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari.

Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari, evidențiază faptul că această schimbare nu este doar un proiect, ci devine o regulă în București, reflectând o creștere a preocupării față de impactul asupra mediului. Colaborarea dintre societatea civilă și autoritățile publice a fost esențială pentru promovarea acestei politici vitale pentru mediul înconjurător.

Peste 700 de elevi din 23 de școli sunt implicați în proiect, devenind ambasadori ai conștientizării și promovând comportamentul responsabil în această privință. Propunerile vor interzice staționarea cu motorul pornit, reprezentând un pas semnificativ în reducerea poluării atmosferice. Proiectul „Aer curat la școlile din București” a fost lansat pentru a aborda îngrijorările privind calitatea aerului în școli, marcând o atenție sporită asupra sănătății elevilor.

Campania a inclus amplasarea a 44 de senzori de monitorizare a calității aerului în 23 de școli din București. Rezultatele pozitive ale campaniei au sensibilizat sute de copii, părinți și profesori cu privire la poluarea urbană și necesitatea unor soluții individuale pentru îmbunătățirea calității aerului.