Politica

Nelu Tătaru: ”În octombrie România a primit 12.000 de doze de Remdesivir”

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marți seară, la TVR, că România a primit 12.000 de doze de Remdesivir în luna octombrie, iar acestea vor fi oferite spitalelor pe baza unui protocol stabilit de Comisia de Boli Infecțioase.

Acesta mai spune că dozele de Remdesivir sunt distribuite în spitale în funcție de numărul de pacienți care necesită acest medicament în timpul tratamentului.

”Noi în luna octombrie am primit 12.000 de doze. Ele sunt date pe un anumit algoritm şi pe un anumit protocol stabilit de Comisia de Boli Infecţioase şi Terapie Intensivă către spitale, în funcţie de numărul de pacienţi care sunt în starea care permite să primească acest medicament pe anumite criterii stabilite de medicul care coordonează acest pacient”, a precizat Nelu Tătaru la TVR.

”Asta în condiţiile în care în ultima perioadă acest protocol s-a schimbat, având în vedere şi acţiunea pe care o are şi în ce moment îl are pe acest Remdesivir”, a mai spus acesta.

Nelu Tătaru le recomandă managerilor de spitale să nu aștepte terminarea stocului și să facă solicitări din timp.

”Există, în funcţie de solicitările fiecărui spital, se găseşte în depozit, noi am gestionat pentru fiecare pacient în parte. Ce recomand, managerii de spitale să nu aştepte terminarea acelui stoc pentru pacienţii care sunt internaţi şi să facă din timp util acea solicitare”, a mai precizat ministrul sănătăţii.

în România, au fost raportate 7.733 de cazuri de Covid-19 și 120 de decese.

sursa