Politica

Nicolae Ciucă: „Dacă va fi nevoie, Guvernul va plafona prețurile, temporar”

Șoferii din România se confruntă cu noi provocări. După ce prețurile la polițele RCA s-au tripat, premierul Nicolae Ciucă susține că „în cazul în care va fi nevoie, Guvernul va plafona tarifele„, temporar.

Totul, pe fondul îngrijorărilor legate de viitorul bulgarilor de la Euroins.
Se anunță noi falimente în piața RCA și implicit, noi majorări ale tarifelor, în actualul context inflaționist, în care alimentele au ajuns să fie mai scumpe cu 40-50%, iar polițele de asigurare auto cu 200-300%.

Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 15 martie, că a discutat cu președintele ASF Nicu Marcu despre „efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor”.
ASF este cea care are în responsabilitatea toate acțiunile de control a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor. ASF este subordonată Parlamentului și, din discuțiile pe care le-am avut, rezultă că conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament.

Discuțiile pe care eu le-am avut cu președintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă e nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.

Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte. Discuțiile pe care le-am avut s-au încheiat în sensul în care dumnealor, când vor avea o evaluare finală, ne vor prezenta concluziile și în funcție de aceasta, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină să plafoneze prețul. Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, e nevoie de un termen, de câteva luni”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

sursa