Politica

Nicușor Dan a concediat-o pe nașa de cununie a Gabrielei Firea. Alina Tarcevschi câștiga 4.000 de euro pe lună de la Primăria Capitalei

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, miercuri, câteva schimbări în una dintre cele mai controversate companii ale Primăriei Capitalei. Referindu-se la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, el a precizat că pleacă din funcție Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct. De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei și inițiatorul proiectului «Antiseismic District», primul proiect din România de informare, educare și abilitare a unei întregi comunități urbane vulnerabile la cutremur. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”, a scris Nicușor Dan, miercuri, pe Facebook.

Din ultima sa declarație de avere reiese că Alina Tarcevschi a fost plătită din patru surse, toate de la bugetul Primăriei Capitalei, potrivit Newsweek România. Spre exemplu, în anul 2019, Alina Tarcevschi a câștigat 125.379 de lei de la Primăria București (raport de muncă), 19.441 de lei de la Compania Municipală Consolidări, 56.952 de lei ca membru în consiliul director al ADI Termoenergetica, respectiv 38.389 de lei ca membru în consiliul director al ADI pentru iluminat public.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov a fost constituită în scopul înfiinţării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu energie termică, de pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional, destinate înființării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului de alimentare cu energie termică pe baza strategiei de dezvoltare a serviciului.

Municipiul București, prin Consiliul General al Municipiului București, Comuna Chiajna, prin Consiliul Local al comunei Chiajna,Comuna Snagov, prin Consiliul Local al comunei Snagov s-au asociat și au înființat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public București.

Veniturile totale în 2019 s-au ridicat la 240.161 de lei – ceea ce înseamnă venituri lunare de 20.013 lei, adică 4.085 de euro.

În declarația de avere a Alinei Tarcevschi scrie că îi datora 11.000 de euro Gabrielei Firea. Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea.

sursa