Politica

Nicuşor Dan: Nu se pune problema să revin în USR

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a declarat că nu se pune problema să revină în partidul pe care l-a fondat.
Nicusor Dan a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, ca “nu se pune problema sa revina in partid”, dupa ce Biroul National al USR a validat, luni, rezultatul referendumului intern si a decis asumarea pozitiei rezultate din consultarea membrilor, de a se opune modificarii articolului 48 din Constitutie in forma propusa de Coalitia pentru Familie.

“E foarte clar, am spus ca atata timp cat partidul, printr-un for de conducere, mentine decizia luata la referendumul intern, eu nu ma intorc. In momentul asta si dupa decizia Biroului National care a confirmat referendumul intern, nu se pune problema sa revin in USR. Daca intr-un moment viitor, un organ de decizie al partidului intoarce decizia asta, da. De exemplu, un congres viitor, peste doi-trei ani.”, a declarat Nicusor Dan.

Pe de alta parte, deputatul USR, Cristian Ghinea, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca Nicusor Dan “trebuie sa revina in partid” si ca ar fi “un bun primar, dar nu un bun presedinte al USR”.

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Ghinea, unul dintre marii sai rivali din partid, Nicusor Dan a refuzat sa comenteze.
„Nu pot să stau într-un organism care în campanie a spus una, în sensul că partidul ăsta se adresează și progresiștilor și tradiționaliștilor, că ambele teme sunt legitime (…), după aceea venim să spunem ‘Noi ne adresăm ăstora, că am devenit un partid progresist’, cam asta e ceea ce a decis majoritatea din USR. Eu nu m-am mai regăsit în ea”, a spus Nicușor Dan la Realitatea TV.
El a afirmat că, atunci când a inițiat formarea acestei formațiuni politice, a spus că, dacă vrea să devină al doilea partid din țară, să guverneze la un moment dat, acesta trebuie să adune din societate oameni aflați pe ambele poziții ideologice.
Nicușor Dan a subliniat că a luat decizia de a părasi partidul dintr-un principiu. „Când am luat această decizie m-am gândit la colegi, membrii din partidul ăsta și la publicul care ne-a votat (…), am avut criterii de respectare a ceea ce am spus (…) Când am fondat partidul, în el au intrat și progresiști și conservatori, convinși că-și vor avea locul aici. În momentul în care partidul se definește progresist, conservatorii nu prea-și mai găsesc locul (…) am plecat din partid pentru că am spus că nu e corect ca un partid care a spus în campania electorală un lucru să facă alt lucru după aceea”, a menționat Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Romaniatv.net